22.02.2016

KALENDÁŘ OBCE 2016 - SOUTĚŽ PŘÍBĚHŮ A UMĚNÍ

Soutěž Kalendář roku 2016 - pro obce a města účast bez poplatku. Ten nejlepší kalendář získá ocenění Kalendář obce. Nebojte se zviditelnit! 

Tištěný kalendář ani v dnešní digitalizované době neztrácí své kouzlo. Může být opravdovým uměleckým dílem a velmi působivou formou prezentace, může být ukázkou umu tiskaře, může ale také být silným lidským příběhem, který stál u jeho zrodu. Soutěž o ten nejhezčí je soutěží příběhů, umění i poctivého řemesla.

"Cílem soutěže je ocenit výjimečné práce - kalendáře a to nejen z pohledu vlastního polygrafického zpracování, ale i z hlediska originálního návrhu či společenského poselství," říká prezident Svazu polygrafických podnikatelů a zároveň člen odborné poroty Zdeněk Sobota. Společně s ním v porotě usedne tvůrce písma František Štorm, vydavatel, nakladatelství KANT Karel Kerlický, fotograf Jan Ságl, grafický designér Ondřej Kafka, konzultant PR agentury Bison Rose Václav Sochor a šéfredaktor Novin pre grafický priemysel František Kavecký.

Samostatnou oceňovanou skupinou budou kalendáře přihlášené městy a obcemi, na jejichž tvorbě se mnohdy podílejí místní výtvarníci a fotografové. Kalendáře se tak stávají zprostředkovateli atmosféry daného místa, napomáhají rozvíjet cestovní ruch. Ve svém důsledku se podílí na obnově participace občanů na rozvoji svého města nebo obce. Ten nejlepší získá ocenění Kalendář obce.Nebojte se zviditelnit!

Účast v soutěži je pro obce bez poplatku.

Přihlásit se můžete zde.

Uzávěrka přihlášek:        1. 4. 2016

Vyhlášení výsledků:       10. 5. 2016

Výstava kalendářů:        10. - 12. 5. 2016, výstava REKLAMA POLYGRAF, www.reklama-fair.cz